Grilltips

KAMADOHOUSE

Takes your BBQ to next level

Grilltips

 

Smashed burgers

 

Finns det något godare än hamburgare? De godaste burgarna gör vi med hemmamald högrev, karamelliserad lök och med ett gott briochehamburgerbröd. Vi hettar gärna upp OFYR och använder oss av talg som fett att steka i. Rulla köttet i lagom 200 grams bitar, smasha dem med en Lodgepress på stekhällen, stek så att burgaren får bra yta. När det är klart lägger vi på ost, använder vår hamburgercloche och lite vatten för att förånga och få upp en snabb värme så att osten smälter perfekt. Sedan är burgaren klar! Smaklig spis.

Fantastiskt goda hamburgare från stekhällen eller OFYR
Cheeseburgers med perfekt ost från OFYR
Hamburgare gjorda på OFYRS stekhäll

 

Ribs

 

Spareribs blir fantastiskt goda att grilla low and slow. Barbecue när det är som bäst! Strö på en kryddblanding eller pensla på barbecuesås och grilla. Behöver du mera plats i grillen, använd en grillexpander och bygg på höjden. Här fick vi plats med 13 ribs på en gång i vår Kamado Joe!

 

Kryddade shortribs på kamadogrillen Kamado Joe
bbq
kött

Pulled pork

 

Namnet Pulled pork syftar på att man”drar isär” köttet med en gaffel när det är klart, för då är så fantastiskt mört. Detta är den ultimata bjudrätten. Fem timmar i Kamadogrillen ger dig massor med tid att förbereda tillbehören för festen. Rubba köttet med en god rub och låt den ligga på låg värme i grillen med rökchunks tills den är klar. Köttet får en härlig rökig smak.

 

pulled pork

Brisket

 

Brisket är den optimala rätten från Texas. Bringan är en bit som behöver tillagas länge och blir helt perfekt efter flera timmar på grillen. Vi röker den i en konstant temperatur med äppleträ eller mesquiteträ efter att ha ”rubbat” den med en kryddblandning. Low and slow är nyckeln till den perfekta brisketen.

brisket
surdegsbröd
Kamadogrillen levererar stenugnsbakade pizzor
Fredstone pizzasten

 

Stenugnbakad pizza

 

Kamadogrillen levererar alltid fantastiska pizzor! Det du behöver för att lyckas är en pizza eller baksten på grillen. Här använder vi en sten av märket Fredstone. Börja med att värma upp grillen till ca 350grader och använd endast kvalitetskol som ger bäst värme. Lägg på pizzan på stenen och vänta ca 3-4 minuter, därefter är den klar och bottnen har blivit krispig och god! Tips, lägg på lagom med tillbehör så att pizzan inte blir för tung.

Följ oss gärna på Facebook, Google+, Instagram eller Grillfamiljen för mer inspiration och nyheter.